ΚΕΙΜΕΝΟ HIT N RAP

1:29 μ.μ. 0 Comments

Την Τετάρτη 15/6 η μουσικοπολιτική ομάδα Hit n’ Rap πραγματοποίησε ένα hip hop dj set, όπως συνηθίζει κάθε άνοιξη στο λόφο του Στρέφη.
Την ίδια στιγμή στην οδό Πατησίων έξω από το Πολυτεχνείο γίνονταν τα κλασικά «μπάχαλα» με αποτέλεσμα να καεί ένα τρόλεϊ και ένα λεωφορείο.
Παράλληλα στο λόφο του Στρέφη τα πράγματα κυλούσαν ομαλά χωρίς να έχουμε αντιληφθεί ή να υπάρχει ενημέρωση για το τι συμβαίνει στην Πατησίων.
Μετά το τέλος του dj set, στις 01:30 με 02:00 μέλος της Hit n’ Rap μαζί με φίλο του που βοηθούσε στη διοργάνωση κατηφόρισαν προς την οδό Πατησίων με προορισμό τα σπίτια τους.
Φτάνοντας στην Πατησίων αντιλήφθηκαν το τι έχει προηγηθεί στο σημείο, ωστόσο η κατάσταση ήταν ήρεμη, καμιά σύγκρουση δεν γινόταν εκείνη τη στιγμή, και συνέχισαν κανονικά το δρόμo για τα σπίτια τους χωρίς να τους σταματήσουν για έλεγχο ή να τους παρεμποδίσουν οι δυνάμεις καταστολής που βρίσκονταν εκεί.
Μετά από αρκετή ώρα και αφού είχαν διασχίσει σχεδόν όλη τη οδό Πατησίων κοντά στο ύψος της Πλατείας Κολιάτσου (3 χιλιόμετρα μακρυά από τα Εξάρχεια) προσάγονται από ένα περιπολικό και δύο ασφαλίτικα και οδηγούνται στην Γ.Α.Δ.Α όπου τους ενημερώνουν ότι πρόκειται για προσαγωγή καθώς είχαν προσαχθεί και στο παρελθόν στην κρατική ασφάλεια.
Ωστόσο κάποιες ώρες μετά και αφού δεν έχουν προκύψει άλλες προσαγωγές ή συλλήψεις άλλων ατόμων, ξαφνικά και χωρίς να υπάρχουν μάρτυρες ή στοιχεία που να τους εμπλέκουν στις συγκρούσεις τους απαγγέλλονται κατηγορίες για κατοχή εκρηκτικών υλών με πρόθεση, έκρηξη με πρόθεση έκθεσης σε κίνδυνο ανθρώπινης ζωής και διακεκριμένες φθορές ξένης περιουσίας με αιτιολόγηση ότι το κέντρο άμεσης δράσης ενημερώθηκε για την κίνηση των συγκεκριμένων ατόμων επί της Πατησίων από το ύψος του Πολυτεχνείου μέχρι την πλατεία Κολιάτσου. Με λίγα λόγια τους απαγγέλθηκαν κατηγορίες σε βαθμό κακουργήματος επειδή εθεάθησαν να περπατούν επί της Πατησίων αρκετή ώρα μετά τις συγκρούσεις, σε συνδυασμό με προηγούμενη προσαγωγή τους στο παρελθόν.
Την επόμενη μέρα η είδηση του καμένου τρόλεϊ έπαιξε πολύ στα ΜΜΕ και τροφοδότησε ένα επικοινωνιακό παιχνίδι σχετικά με το άβατο των Εξαρχείων και την αναγκαία επιβολή της δημόσιας τάξης.
Εκτιμούμε ότι αυτή ακριβώς η επικοινωνιακή διαχείριση “δένει” με την απελπισία της ασφάλειας να παρουσιάσει κάποιους υπόπτους και να φορτώσει άρον άρον και χωρίς στοιχεία την ευθύνη για τις συγκρούσεις. Έπρεπε απλά να βρεθούν κάποιοι ακόμα και αν έτυχε να περνάνε από εκεί.
Προφανώς αυτές οι διώξεις φέρνουν τα πάνω κάτω στις ζωές των συντρόφων μας όπως άλλωστε και σε κάθε αντίστοιχη δίωξη.
Ωστόσο δεν πρόκειται να σταθούν εμπόδιο στην περαιτέρω δράση της ομάδας μας και στην επιδίωξη των πολιτικών μας στόχων όπως αυτοί έχουν ήδη κοινοποιηθεί μέσα από τα κείμενα μας και τις δράσεις μας.
Για λόγους οικονομικής ενίσχυσης και πολιτικής υπεράσπισης των διωκόμενων συντρόφων μας διοργανώνουμε αυτήν την συναυλία η οποία φυσικά υπηρετεί ταυτόχρονα και τους πάγιους πολιτικούς μας στόχους.
HIT N’ RAP

0 σχόλια: